maandag 6 september 2010

New York - de vierde week

Lieve allemaal,

Het is een vrije maandagmorgen: Labor day, ik heb de ramen opengegooid, zonlicht en spaanse muziek sijpelen naar binnen, ik heb me genesteld op de bank en dit heerlijke begin van de dag vraagt om een verslag van de afgelopen week.


Afgelopen vrijdag hadden we ons eerste tentamen, dus doordeweeks stond in het teken van studeren. Het was een multiple-choice examen en zoals de docenten ons al hadden laten weten: the introductory course is here to help you. Het tentamen was behoorlijk makkelijk, al zaten er wel flinke instinkers tussen:
The holding of Malnar v. Whitfield is:
A. Persons seeking equity must come to court with clean hands
B. Dentists must have clean hands
etc...
Juist, the course is here to help!



Hoewel het schitterend weer was, soms zelfs een beetje te schitterend, we hebben de 42 graden al gehaald, was het niet heel moeilijk om jezelf te motiveren. Het campus is zo groot en we hebben flink gevarieerd met studielocaties. Soms zaten we heerlijk met het zonnetje in ons gezicht te studeren met schitterende uitzichten als deze... Daar wordt een mens toch wel heel blij van!



Ondertussen leren we de restaurantjes in de Columbia omgeving behoorlijk goed kennen. Boodschappen zijn hier idioot duur, voor een brood en een pakje yoghurt betaalt een mens gemiddeld $8. Slik! Dan staat gierige Lara met een gebroken hart aan de kassa. Gelukkig heeft het wonen in Spanish Harlem grote voordelen: arme mensen, goedkope supermarkten! Olé! Onze Supervalue ziet er erg Amerikaans uit, vonden we zelf. Blikken opgestapeld tot aan het plafond. Groente wordt vers gehouden doordat er om de zoveel minuten een automatisch sproeiertje aanschiet. Nice! Hier huppelt Gierige Lara bijna zingend de winkel uit: 4 ciabatta's, bosje spinazie, tomaten en twee pakken cottagecheese... $9! Dat zijn bijna Nederlandse prijzen! Sjongens, sjongens, wat een luxe!



Vrijdag renden we allemaal als blije schoolkinderen de Law School uit: het tentamen in de pocket, vier dagen vrij! Dat zijn Tamar en ik als echte bibliofielen gaan vieren in The Strand. Met twee hoofdletters. The Strand is het boekenparadijs. 29 kilometer boeken. We kwamen binnen en zijn niet voorbij de eerste tafel gekomen: The Manager's picks. En hoe! Al onze favorieten lagen er: Jonathan Safran Foer, Audrey Niffenegger, Chris Cleave, Brontë, Orson Scott Card met Ender (toen ik dat zag heb ik daadwerkelijk een sprongetje gemaakt en een gil geuit!) en nog veel meer heerlijks. Ik heb twee boeken van die tafel geplukt, boeken die zich in dat gezelfschap bevinden moeten wel goed zijn! Iets To Kill a Mockingbird-achtigs dat zich afspeelt in Brooklyn, als je het niet hebt gelezen heb je niet geleefd, zegt de achterkant. Tja, daar zit je dan mooi mee, na zo'n dreigement kun je het natuurlijk niet laten liggen. Daarnaast een boek gekocht dat tranentrekkend mooi schijnt te zijn, moedertje: I'll keep you posted! De 19 andere boeken op mijn stapel heb ik met een hyperbool aan zelfbeheersing laten liggen. I'll be back!



Zaterdag was een treurige dag voor Columbia Law School. De Nederlandse delegatie heeft laten blijken dat ze niet over een constante aanwezigheid van intelligentie beschikken. We hadden het plan opgevat om een dag te gaan hiken op de Appalachian trail vlakbij New York. Bear Mountain State Park, de website waren laaiend enthousiast, schittende uitzichten, dat moesten wij ook zien! De bus vertrok van Port Authority om 8.45 AM, we hebben ons om 7 uur uit bed getrokken, waren keurig om 8.15 aanwezig op het station, stonden om 8.30 in de rij bij de juiste gate en zijn netjes achter in de rij gaan staan. Vervolgens hebben we 20 minuten heel gezellig staan kletsen, we hebben nog de muziekkeuze van het station gecomplimenteerd, redelijk harde klassieke muziek, 'wat werkt dat toch ontspannend.. zouden ze in Amsterdam ook moeten doen, altijd zo'n opgefokte zooi 's morgens', tot ik me op een gegeven moment om draaide, het duurde nu wel heel lang. Huh. Er staat een andere bus.. Even naar voren gelopen. 'Zeg meneer, wanneer vertrek de bus naar Bear Mountain State Park?' 'Darling, die is net weg!' Ha... 'Hey jongens, we hebben de bus gemist!' Nederland represented: Een harde, collectieve 'KUT!!' schalde door de gangen van het station.
Gelukkig zitten er toch een paar snelle denkers tussen en de optie strand werd al snel geopperd. Dus de Nederlandse delegatie vertrok naar the New Jersey Shores! Helaas werden ook deze shores lichtelijk geteisterd door Hurricane Earl: harde, harde wind. We vonden het te duits om een kuil te graven, maar deze volleerde strandganger was bekend met het fenomeen Hein. Ze moesten toch ook wel Heinen hebben in Amerika? Lief gestreepte Heinen waren al snel gevonden, als kind van haar vader nog $10 kunnen afdingen: 'I'll give you $20 for two windstoppers.' No. 'Oh well.. I saw good ones next door, but I thought these were prettier' Okay, okay....
Kamp Holland was al snel opgezet en we hebben nog uren wind- en zandvrij op het strand kunnen genieten.


Zondag gingen we in de herkansing bij Bear Mountain, deze keer wel in de bus beland, een kleine overwinning voor de Nederlandse delegatie! Het was perfect weer, 25 graden, zonnetje. Lekker door de bossen gebanjerd, al Columbia Law School vertegenwoordigend met onze rugzakken. De mooie uitzichten bleven vier uur lang uit, tot enig gemopper van de minder sportieven onder ons. Daarna zagen we toch wel mooie bergen en daarachter de skyline van Manhattan. We hebben ons op een rotswand gepositioneerd en hebben een half uurtje gedut, waarna we weer kordaat onze rugzakken op de rug slingerden en alle chinezen er uit gelopen hebben.
Moe maar voldaan kwamen we weer terug in the City, waarna we onze sportiviteit hebben beloond met veel wijn en grote pizza's op de rooftop van Annemiek. Het is een mooi leven.


PS. Tussen alle bedrijven door heb ik ook nog de hand kunnen schudden met Lego-Paul:



PS. PS. Als je een mailtje wil krijgen bij elke nieuwe blog, moet je op volgen klikken. Helaas kan ik zelf maar 10 e-mail adressen opgeven die een e-mail notificatie krijgen!

5 opmerkingen:

  1. Nouja zeg, is zo mijn reactie verdwenen!
    Dan maar in het kort: leuk leuk leuk verslag! Met wederom mooie foto's. Heerlijk voor je dat het allemaal zo leuk is daar! En dan ook nog kunnen studeren... knap hoor ;) Gierige Ninaatje schrok wel erg van de dure supermarkt-prijzen; dat wordt alleen maar haagendasz eten hehe. Je bent morgen een maand weg laar! Wat gaat de tijd snel ....... Ohja, en dat het gek is dat het bij jou net middag is en hier de zon al bijna onder.
    Gaan we dit weekend een skype-herkansing proberen??
    Veel liefs en grote kus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeez, is Nina altijd de eerste om te reageren?
    Nuja, de lachsalvo's schalden net vanaf twee computers in huize Santos, terwijl wij tegelijkertijd het blogje aan het lezen waren! Dochter, je afkomst verloochen je nooit... hahaha! Een èchte Santos! Alle Santos-toppers in één blog: eten (pizza), Paul McCartney, Ender, afdingen.
    Wij gaan toch ook wel naar de 29 kilometer boeken, please?
    Kus!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmz, ik zou voor antwoord B gaan...Natuurlijk moeten tandartsen schone handen hebben! Duuuhhh!! Dacht dat studeren in The States zo pittig was ;-)

    Schat, wat een fijn verhaal weer! Ik leef helemaal met je mee als ik het zo lees. Zit er soms stiekem zelf...Maar dan word ik wakker en kom ik erachter dat ik naar het verhaal over De europese richtlijnen van Martijn Hesselink zit te luisteren. Vandaag eerste colleges.....Gaaaaaap!

    Vind een wekelijkse blog een heel goed idee! En nog een leuk nieuwtje voor jou: het regent hierrrr.....Stiekem altijd fijn om te horen he? Haha! Daarentegen heb ik vandaag wel een brood van €0,98 gescoord haha!

    Schat, geef maar even aan waneer je zin heb om met me te skypen! Dikke truste-kus van je piemelhaartje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Schattie! Wat fijn weer om te lezen! Heerlijk dat je zo vreselijk geniet! Dat is een leuke mail tussen al het schoolgezeik dat mijn inbox binnen dringt :D.

    Lief, denk heel veel aan je en kijk alweer uit naar je volgende blog (maandag?)! Ik zal morgen weer even achter de laptop gaan zitten voor een mail-update! Misschien dat we ook een skype trio (of kwartet met onze Bruun erbij) kunnen afspreken.

    Voor nu een dikke kus!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohjee, die supermarkt, gék zeg! Fijn om weer je avonturen te lezen en ik kijk uit naar meerrrrr

    xx
    ilse

    BeantwoordenVerwijderen